Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivovarnictví rakouské monarchie před 100 lety

HISTORIE
9. 4. 2008 00:22 autor: tomas
Čtenářů: 13371
Komentáře: 2
Statistický přehled pivovarů zemí Rakouska- Uherska je dokladem, že Čechy byly před více než 100 lety v rámci monarchie jasnou pivovarskou velmocí.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
15. 1. 2009 10:34
No jo, je to smutný, ale tak jako kdysi už to na severu nikdy nebude. 2 miliony němců už se tam nevrátí a některý města a vesnice navíc dneska sloužej jako odkladiště problémových spoluobčanů z půlky republiky a u těch se nějakej patriotismus opravdu čekat nedá.
Od: Tomáš Semrád
13. 1. 2009 09:33
"....Ještě i dnes v oblastech Liberecka, Jablonecka, Děčínska,Teplicka , ale i jinde můžeme potkat nebývalé množství starých, často již opuštěných továren pamatujících c.k.éru - textilek, skláren, strojíren.... a právě i pivovarů....".
Jaký to kontrast oproti dnešku, kdy severní Čechy až na jednu minipivovarskou výjimku (Varnsdorf) jsou na tom z pohledu malých výroben piva v ČR "nejhůře". No a co se týká těch větších, průmyslově vařících pivovarů, tak jejich osud až na jedinou výjimku (Žatec) mají v rukou, resp. v hlavách manažeři Heinekenu....
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT