Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Období dovolených zvyšuje odbyt piva.
3. 7. 2013
t
V Holbě denně vyexpedují přes 2000 hl piva.

( Hanušovice 2. července 2013) Do nárůstu poptávky se promítá především doba dovolených, i nadcházející  prodloužený víkend. K tomu se přidávají  letní  teploty a sílící prázdninová turistika. Na zvýšenou poptávku pivovar Holba reaguje posílením distribuce a plynule vykrývá všechny objednávky. „Očekáváme  silný víkend, na který se provozovatelé restaurací připravují už teď a chtějí se předzásobit. Vycházíme jim vstříc i v případě, že  pivo na provozovně  třeba dojde. Pro tyto případy funguje  vzorková  prodejna v Hanušovicích, kde bude otevřeno i během svátků. V pátek do 15hodin a v sobotu dopoledne,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka. 

Holba je symbolem Jeseníků, kam ročně míří tisíce turistů. Lákají je krajové speciality a  oblíbené pivo z hor. Nejvíce jde na odbyt v sudech. Některé provozovny s venkovním posezením v těchto dnech prodávají až dvojnásobek piva, záleží na  jejich umístění i kapacitě. K těm nejoblíbenějším patří výletní restaurace jako je například známá chata Sv. Jiří na Šeráku. Se svojí výškou 1351 m n.m. je nejvýše položeným místem, kde  je možné u Holby posedět. „Každý, kdo nás navštíví, chce ochutnat oblíbený Šerák. Po náročném výšlapu vás jedno či dvě piva postaví na nohy a můžete pokračovat dál,“ říká výčepní Jan Král. Nemají  tady jen dobré pivo a příjemné posezení, ale jako bonus se  nabízí i krásný výhled na panorama Jeseníků. 

Typicky zahrádkovým  pivem je Holba Kvasničák a letní novinka radler Holba Brusinka s mátou. Nárůstu poptávky se těší také nealkoholická Holba Free. Letos je poprvé k dispozici i v polotmavé variantě, kterou si oblíbily i ženy. Výborně zažene žízeň a je vyhledávanou  náhražkou slazených nápojů. 

Tisková zpráva pivovaru

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT