Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Rychnovské pivo ochutnají jako první hosté Hotelu Havel
9. 2. 2009
t
Ve speciálních tancích Podorlické sodovkárny v současnosti zraje 4800 litrů piva. Jako první ochutnají zlatý mok v nabídce tří druhů návštěvníci Hotelu Havel na Starém náměstí 20. února.

„Veřejnost si myslí, že pivo je jako guláš. Jeden den se uvaří a druhý se hned jí. Tak tomu opravdu není. Desítka zraje v ležáckém tanku 30 dní, jedenáctka 40 a dvanáctka 50. Nejdéle trvá zrání třináctky, ale tu jsme zatím ještě nevařili,“ vysvětlil Tomáš Konvalina, který má v Podorlické sodovkárně na starost i připravovaný pivovar. Jak doplnil, v současnosti mají uvařeno 2400 litrů dvanáctky a po 1200 litrech jedenáctky a desítky.

„Jako první ochutnají rychnovské pivo návštěvníci Hotelu Havel, kde jsme připravili ochutnávku pro veřejnost na 20. února. K nám do sodovkárny si budou moci přijít zájemci koupit soudek zřejmě až od 1. března,“ upřesnil Tomáš Konvalina.

(Zdroj: Rychnovský deník)

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT