AKTUALITY
23. 10. 2012
t
Českou chuťovku obdrží jen produkt, který skvěle chutná a je kvalitní
Praotec nealkoholických piv Pito po letech zase sbírá vavříny. Pivovar Samson zapracoval na nové receptuře, zcela změnil chuť a říz, lahve vyzdobil slušivými etiketami a výsledky se začínají dostavovat. Odborníci z pražského Výzkumného ústavu potravinářského ocenili Pito značkou Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka 2012“.
Jak už název napovídá, hlavním kritériem je pro hodnotitelskou komisi nezávislých odborníků chuť. Nejde ale jen o ni. Experti z renomovaného ústavu berou v potaz i kvalitu, design a spotřebitelskou využitelnost produktu. Ve všech těchto kritériích Pito obstálo, a tak českobudějovický pivovar teď může svou etiketu dozdobit novým logem.
„Žádný výrobek ho ale nemusí mít navěky. Protože chceme prestiž naší značky dlouhodobě udržet velmi vysoko, i v průběhu roku prověřujeme, zda kvalita zboží a služeb stále odpovídá našim představám,“ říká Ing. Josef Sléha, CSc., ředitel České chuťovky. Projektu, kterému roste renomé už čtvrtým rokem a to zejména proto, že dvanáctičlenná komise hodnotitelů je zcela nezávislá a všichni její členové jsou ve svém oboru kapacitami.
V Pivovaru Samson se ale následných kontrol neobávají. „Naopak. Jsme přesvědčeni, že naše Pito je skvělé a doufáme, že brzy získá i další ocenění. Teď ale máme ohromnou radost z České chuťovky. Upřímně, naši zaměstnanci, kteří v pivovaru odvádějí dlouhá léta výbornou práci, si takovou odměnu zaslouží,“ říká obchodní ředitel pivovaru Samson David Posekaný.
Pito je běžně v obchodech v půllitrových a třetinkových zelených lahvích a jeho výhodou je kromě nízkého obsahu alkoholu i kalorická hodnota. Ta je podstatně nižší, než je tomu u řady klasických nealkoholických nápojů.
„Pito má silně charakteristickou chmelově hořkou chuť, která osvěží. Svým charakterem leží mezi pivy světlými a tmavými. Jeho základem jsou vysoce kvalitní pivovarské suroviny,“ vysvětluje sládek pivovaru Samson Luboš Martiš.
Pravdivost jeho slov podtrhly po skončení slavnostního večera v Národním zemědělském muzeu i desítky ostatních oceněných výrobců. Zásoby Pita v třetinkových lahvích se tu totiž vypily do poslední kapky.
V České republice bylo Pito poprvé uvařeno v polovině 70. let v Jihočeských pivovarech n.p. (dnešní Pivovar Samson) technologií přerušeného kvašení, která se nejvíce blíží výrobě klasického piva. Pito je nejstarším a nejznámějším nealkoholickým pivem v České republice – značka, která dala jméno celé kategorii nealko piv v České republice.
Tisková zpráva pivovaru
AKTUALITY
4. 10. 2022 Němý Medvěd v Brlohu
14. 9. 2022 Pivovar Hylváty
1. 9. 2022 Pivovar Mikuláš
14. 7. 2022 U Poupěte navazují na slávu největšího pivovaru v Brně
12. 7. 2022 Změna v Krnově, která má říz, z bývalého kluziště bude pivovar
5. 6. 2022 Pivovar Tahoun
27. 5. 2022 Drink For Ukraine
27. 5. 2022 Červnový festival Pivo na Náplavce představí přes 50 minipivovarů
25. 5. 2022 Nový Vinohradský pivovar
23. 5. 2022 Albert Michler Akciový Pivovar
NOVÉ KOMENTÁŘE
- 25.04.2024 12:26 Hello, im noob :)...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 14.03.2024 20:29 Jak by se dala zjisti pravost etikety ? nedavno jsem jednu sehnal ale...
- 20.02.2024 12:17 <Insane>Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day https://www...
- 9.02.2024 17:19 https://labradoriki.ru/...
- 9.02.2024 05:29 https://sabina-study.ru/...
- 17.11.2023 01:17 Thus clinicians, as well as patients, were misled to expect firm impac...