Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pro festival Colours of Ostrava uvařil Ostravar speciální barevné pivo
30. 5. 2012
t
Na oslavu ročního partnerství s hudebním festivalem Colours of Ostrava připravil pivovar Ostravar sytě červený jedenáctistupňový ležák Ostravar Red.

Červené pivo Ostravar uvařil poprvé ve své historii. „Zabarvili jsme ho na červeno, což je barva charakteristická pro Ostravar. Příprava nebyla vůbec jednoduchá a trvala už od začátku roku. Pivo obsahuje červený potravinářský přírodní koncentrát z černé karotky,“ prozradil vrchní sládek Richard Kornas.

Ostravar Red je podle něj jedenáctistupňové nejen kvůli 11. ročníku Colours, ale také proto, že v nabídce ostravského pivovaru dosud chyběl. "Jeho hořkost je ve srovnání s naším tradičním ležákem jemnější," řekl sládek.

Pivo bude na trhu dva až 2,5 měsíce. „Ostravar Red mohou ochutnat všichni i mimo festival. Na trhu se objeví začátkem června a vydrží na něm až do Colours,“ uvedla manažerka značky Zuzana Cieciotková.

Na festivalu Ostravar loni prodal více než 100 tisíc půllitrů piva. „Piva na Colours syčela tak, že se některá vyprodala a sháněla se po celé republice. Takže si přeji, aby pro větší počet návštěvníků, které letos očekáváme, bylo piva dost,“ okomentovala ředitelka hudebního festivalu Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice. Mezi hlavní headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright a další. Festival nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby.

Zdroj: regiony24.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT