Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pivovar Rychtář pátrá po historických materiálech
17. 4. 2012
t
„Majitele zajímavých věcí rádi odměníme,“ slibuje hlinecký obchodní ředitel Milan Janírek.

Pivovar Rychtář čeká v příštím roce významné jubileum: oslaví 100 let od svého založení.

V tuto chvíli firma připravuje program oslav. Jeho součástí by měla být výstava, uvažuje se i o vydání internetového nebo tištěného almanachu. „Vše je teprve ve fázi úvah, hledání nápadů. V tuto chvíli ale určitě víme, že chceme veřejnosti představit různé historické předměty, snímky nebo dokumenty, které se týkají našeho pivovaru. Rád bych poprosil veřejnost o jejich ,“ řekl v pondělí 16. dubna obchodní ředitel Pivovaru Rychtář v Hlinsku Milan Janírek.

Majitelé historických relikvií se na něj mohou obracet prostřednictvím e-mailu na milan.janirek@rychtar.cz nebo ho kontaktovat na čísle 469 311 471. „Majitele zajímavých materiálů odměníme,“ slíbil obchodní ředitel.

Pivovar bude veřejnost o průběhu oslav s dostatečným předstihem informovat. Teď se ale v první řadě chystá na tradiční Léto s Rychtářem, které letos začíná 9. června koncertem Michala Davida a diváci se mohou těšit i na další zvučná jména – přijedou například Tomáš Klus nebo Tři Sestry.

Z historie

Pivovar byl v Hlinsku v Čechách založen v roce 1913 a je posledním pivovarem postaveným v Čechách až do roku 1971. Původně akciový pivovar byl v roce 1948 znárodněn a stal se součástí Horáckých pivovarů a později Východočeských pivovarů. Pod názvem RYCHTÁŘ byl poprvé stočen do lahví 12% světlý ležák v roce 1981. Řada investičních a rekonstrukčních akcí, které postupně měnily a mění vzhled pivovaru a jeho technologické vybavení, umožní uspokojit stálý zájem všech příznivců o prvotřídní, klasicky vyráběné pivo Rychtář i v následujících letech.

Autor: Romana Netolická, zdroj: chrudimsky.denik.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT