Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Ve šlépějích Brna nepůjdeme. Červené pivo se točit nebude!
28. 3. 2012
t
Brno slavilo úspěch Komety speciální pivní edicí v modré barvě! Pardubický pivovar změnu barvy zatím nechystá.

Do další bitvy o finále vstoupí dnes večer v tygří aréně pardubičtí hokejisté. Dosud vyrovnaná série pokračuje v Liberci dvěma zápasy. Bez ohledu na jejich výsledky je ovšem jasné, že rozehraná partie se vrátí v neděli do Pardubic.

Vypjatými duely, zejména tím rozhodujícím čtvrtfinálovým, pardubičtí hokejisté doslova pobláznili celé město.
Právě vyřazovací boje s sebou přinášejí spoustu obyčejů a rituálů nejen na straně hokejistů, ale i fanoušků. V dalším českém „Hockeytownu“ Brně poznáte, že je hokejové play-off, už podle toho, jakou barvu má pivo, které vám číšník donese.

Jeden brněnský pivovar totiž připravil speciální edici piva nazvanou Modrá Kometa. Tento pivní speciál se točí v hospodách okolo brněnského hokejového stánku. Jedenáctka uvařená na počest Komety dostala svoji modrou barvu díky borůvkám, které pivu dodávají i sladší nádech a vůni.

Jak by mohl takový pivní speciál vypadat v Pardubicích? Šlo by uvařit červenobílé pivo? To se dozvíte pouze z naší ilustrační fotky, pardubický pivovar Pernštejn se totiž, k nelibosti všech zdejších hokejových fandů, na speciální edici k hokejovému play-off nechystá. „Speciální pivo k hokeji nás opravdu nenapadlo. Máme svoji standardní nabídku piv. Navíc barvení piva je pouze o chemii a myslím si, že není úplně nejvhodnější přidávat do piva další chemické látky. Na chuť to sice nemusí mít vliv, ale ze zdravotního hlediska to jistě žádný přínos není,“ pravil ředitel pardubického pivovaru Pernštejn Jan Kvasnička.

Pardubičtí fanoušci se tedy, alespoň pro tu letošní sezonu, červeného piva nenapijí. Dočkají se někdy příště?

Zdroj: pardubicky.denik.cz

Pravověrné pivaře by však nasládlý chmelový mok barvy populárních dětských postaviček šmoulů asi úplně neuspokojil. Pro utužení soudržnosti fanoušků je to ale povedený nápad

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT