AKTUALITY
20. 1. 2012
t
Jihlavský pivovar Ježek získal v loňském roce prestižní cenu Pivo roku za svůj jedenáctistupňový ležák. V čem vlastně spočívá tajemství jeho úspěchu?
Ocenění Pivo roku není pro pivovar Ježek žádnou výjimkou. Podobné odborné ceny sbírá totiž ceny poměrně často. Například v odborně degustační soutěži ”Dočesná” v Žatci získalo jedenáctistupňové pivo z Jihlavy v letech 1994 a 1995 první místo. V roce 1996 získalo ve velké konkurenci jihlavské destistupňové pivo pěkné třetí místo a v roce 1997 obdržely třetí místo jihlavská desítka a tmavá jedenáctka. Mezi nejvýznamnější ocenění roku 2000 patří Stříbrná česká pečeť v kategorii jedenáctistupňový světlý ležák , která byla udělena v Táboře odbornou degustační porotou. A takto by se dalo v úspěších firmy pokračovat.
Z posledního období patří k největším úspěchům jihlavského pivovaru vítězství Jihlavského Grandu 18 v soutěži speciálních a neobvyklých piv při festivalu Znojemský hrozen 2010.
O tom, že je jihlavské pivo kvalitní, svědčí i pravidelné dodávky do Itálie, Německa, Rakouska i Švédska, přičemž výčet zahraničních odběratelů se v blízké budoucnosti ještě rozšíří. Je to dáno velkým důrazem na technologii výroby.
Technologické změny
Právě výroba přitom prošla zásadní proměnou. Pod tlakem náročného českého spotřebitele a ve snaze důrazněji se prosadit na českém trhu se vedení pivovaru rozhodlo přejít na moderní způsob výroby pomocí cylindro-kónických tanků. K tomuto rozhodnutí přivedla management nejenom vlastní dlouholetá praxe, ale i pozitivní zkušenost ostatních českých pivovarů.
Pivo z “CK” tanků se vyznačuje mimořádnou stálostí chuti a kvality a zvýšenou trvanlivostí, což ocení zejména jeho prodejci. Velká péče byla věnována zachování tradiční chuti jihlavského Ježka tak, jak ji již dlouhá léta příznivci jihlavského zlatého moku znají. V zájmu dosažení maximálních výsledků byl ke spolupráci přizván i Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze, který monitoruje výrobu ve všech technologických uzlech a také sleduje kvalitu finálního produktu.
Ekologie rodinného pivovaru
Značný důraz je kladen na životní prostředí. Nevhodné chlazení čpavkem bylo nahrazeno ekologickým médiem, důvodem byla i skutečnost, že se pivovar nachází na okraji historického jádra a v centru městské zástavby.
V obchodní politice se učinil zásadní krok směrem k zákazníkovi. Pivovar usiluje o vybudování “rodinného” vztahu mezi zákazníkem a pivovarem. Síť obchodních zástupců pravidelně navštěvuje odběratele, pomáhá organizovat kulturní a propagační akce a řeší případné problémy.
Autor: Tomáš Pohanka, zdroj: regiononline.cz
AKTUALITY
4. 10. 2022 Němý Medvěd v Brlohu
14. 9. 2022 Pivovar Hylváty
1. 9. 2022 Pivovar Mikuláš
14. 7. 2022 U Poupěte navazují na slávu největšího pivovaru v Brně
12. 7. 2022 Změna v Krnově, která má říz, z bývalého kluziště bude pivovar
5. 6. 2022 Pivovar Tahoun
27. 5. 2022 Drink For Ukraine
27. 5. 2022 Červnový festival Pivo na Náplavce představí přes 50 minipivovarů
25. 5. 2022 Nový Vinohradský pivovar
23. 5. 2022 Albert Michler Akciový Pivovar
NOVÉ KOMENTÁŘE
- 25.04.2024 12:26 Hello, im noob :)...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 14.03.2024 20:29 Jak by se dala zjisti pravost etikety ? nedavno jsem jednu sehnal ale...
- 20.02.2024 12:17 <Insane>Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day https://www...
- 9.02.2024 17:19 https://labradoriki.ru/...
- 9.02.2024 05:29 https://sabina-study.ru/...
- 17.11.2023 01:17 Thus clinicians, as well as patients, were misled to expect firm impac...