Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Prazdroj má nový koncept restaurací
4. 11. 2011
t
Nový koncept restaurací s pivem Gambrinus představil Plzeňský Prazdroj. První provozovnu s tímto designem získala tradiční pražská restaurace Pod Juliskou. Pivovar plánuje otevírat deset až 15 obdobných restaurací ročně, zatím pouze v tuzemsku, informovala mluvčí Prazdroje Jiří Mareček.

"Prazdroj zaštiťuje realizaci s ohledem na sjednocení řetězce designem a péčí o pivo. Také tvoříme s vybranými architekty podobu interiéru," uvedl mluvčí. Pro pivovar je prioritou péče o pivo, tedy od uskladnění, čistění pivního potrubí až po čepování po řádně umyté a vychlazené pivní sklo. Důležité jsou také spolehlivé obchodní partnerství, lokalita či velikost hospody.

Dejvická hospoda Pod Juliskou se otevřela znovu po pěti letech. Po rekonstrukci nabízí čepované pivo Gambrinus v prostředí, které ilustruje tradiční výrobu českého piva ze základních surovin, tedy českého chmele, ječmene a vody, uvedl mluvčí.

Interiér využívá jednotného stylu restaurací a klade důraz na klasické prostředí pivnic s moderními prvky. Jeho základem je masivní dřevěný nábytek, lavice a obložení stěn. Moderní prostředí hospody doplní výzdoba, která prezentuje suroviny používané pro tradiční výrobu českého piva.

Prazdroj má podobný koncept restaurací pro ležák Pilsner Urquell, jichž má nyní v Česku 20 a přes deset v cizině, například v Düsseldorfu, Malmö a na Slovensku.

Zdroj: mam.ihned.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT