Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Oktoberfest se přesune do Prahy. S kroji i tupláky
3. 10. 2011
t
Bavorský Oktoberfest zažije letos svou menší verzi v Česku. Tradiční tupláky, kroje i bavorská hudba oživí 15. října pražské Žluté lázně. Ceny budou pro Čechy přijatelnější než na tradiční mnichovské Tereziánské louce, kde Oktoberfest skončil dnes k ránu. Podle pořadatelů na něj dorazilo přes 6,9 milionu lidí, více než loni.

Hosté pražského "Minioktoberfestu", který pořádá česko-německá obchodní a průmyslová komora a zastoupení spolkové země Bavorsko, přichystají pro návštěvníky pivní slavnost, která si prý nabídkou s původním Oktoberfestem nezadá. Hosté si budou moci vychutnat bavorské pivo točené do litrových tupláků i bavorské jídelní speciality, jako je například Weißwurst - tradiční bílá klobása, podávaná většinou s preclíkem a sladkou hořčicí.

Vstupenky na festival, v jejichž ceně je i tuplák piva zdarma, je možné dopředu zakoupit za 240 korun pro veřejnost a 120 pro členy komory. Na místě budou k dostání za 360 korun (veřejnost) a 240 korun (členové). Podle předběžných informací bude tuplák piva na festivalu k dostání pod 100 korun. V porovnání s bavorským Oktoberfestem jde vskutku o lidovější cenu - tamní tupláky stály letos kolem 9 eur, tedy zhruba 220 korun.

Ve Žlutých lázních v pivním stanu konzumaci doprovodí zábavný program pro děti i dospělé. Nebude chybět hudební doprovod, který obstará převážně tradiční dechová hudba. Návštěvníci, kteří přijdou v bavorských krojích, jsou podle organizátorů srdečně vítáni.

Zdroj: tyden.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT