Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Oktoberfest začíná v Mnichově v sobotu 17. září
15. 9. 2011
t
Pivní slavnosti známé pod názvem Oktoberfest letos začínají v sobotu 17. září a potrvají až do 4. října.

Oktoberfest se koná se v Mnichově jako největší pivní festival na světě. Podle názvu louky, kde se koná - Theresienwiese, mu zde říkají "Wiesn".

V roce 1810 se konala svatba korunního prince Ludvíka Bavorského s Terezou Sasko-Hildeburgskou. Na svatbu tehdy pozvali celé město na oslavu, která se konala od 12. až do 17. října a byla zakončena koňským dostihem. V následujících letech se slavnosti v tuto dobu opakovaly, až byly z důvodu příznivějšího teplejšího slunečného počasí posunuty na září a postupně prodlouženy.

Na Oktoberfestu najdete nejen prezentaci pivovarů a jejich zlatavého moku, ale také řadu různých zábavních atrakcí, které jsou právě v této době instalovány a upravovány do konečné podoby - např. horské dráhy, také obávaný i vyhledávaný volný pád a otočné rameno s přetížením 6G a mnoho dalšího. 

"Pokud jde o české občany, kteří by se během návštěvy mohli dostat do
problémů, nezavádíme s ohledem na zkušenosti z minulých let žádná speciální opatření. Každý náš občan má možnost obrátit se na náš Generální konzulát ČR v Mnichově v pracovní době přímo (tel.: 0049 89 95 83 72 32), v mimopracovní době potom na mobilní telefon konzulární služby (tel.: 0049 172 812 14 84) a řešit s našimi kompetentními pracovníky svůj problém. Našim občanům poskytujeme plný konzulární servis během celého roku bez ohledu na společenské akce pořádané v našem konzulárním obvodu," informoval Josef Hlobil, generální konzul.

Zdroj: novinky.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT