Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Krušovice slaví dočesné s chmelaři
31. 8. 2011
t
Pivovar Krušovice rozsáhle podporuje konec chmelové sklizně. Jako nejvýznamnější představitel chmelařského regionu letos vypraví do 25 obcí historický alegorický vůz. Ve čtyřech chmelařských střediscích organizuje dočesné s programem a navíc se stává generálním partnerem největší oslavy chmelové sklizně – Slavností chmele a piva v Žatci.

„Pivovar stojí mezi chmelnicemi a žatecký chmel je odjakživa surovinou, která Krušovicím dává nezaměnitelné aroma. Dobrá úroda je proto svátkem nejen pro chmelaře, ale i pro krušovický pivovar. Jsme součástí výjimečného regionu a jsme na to hrdí,“ vysvětluje vrchní sládek Tomáš Kosmák, proč pivovarníci slaví dočesné společně s chmelaři.

 

Návštěvníci žateckých slavností se mohou těšit na pořádnou krušovickou Desítku i Dvanáctku, Malvaz a krušovické Černé. Piva oceněná v několika mezinárodních soutěžích bude nabízet jak centrální stan na náměstí, tak řada výčepů v centru Žatce, Chrám chmele a piva nevyjímaje. Navíc bude na čepu i dožínkový speciál vařený z pšeničného sladu, který oživuje pozapomenutou tradici světlých pšeničných piv. Loni návštěvníci slavností vypili 5 tisíc krušovických piv, letos se očekává překonání této hranice.

 

Svůj stánek na Slavnostech budou mít i krušovické chmelové brigády. Ty organizuje pivovar o víkendech během sklizně pro nadšence a příznivce této formy zážitkové turistiky. Letos se v chmelnicích vystřídají na čtyři stovky brigádníků. O vzpomínky a zážitky z brigád se mohou návštěvníci žateckých slavností podělit ve stánku na Rock stage u autobusového nádraží. Odměnou za sdílnost jim bude čerstvě načepované krušovické.

 

Ale ani ti, kteří se na žatecké slavnosti nedostanou, nemusí přijít zkrátka. Příležitost oslavit konec sklizně mají v Mšeci, Kroučové, Ročově a v Krušovicích na dočesných se zábavným programem, který pivovar pro chmelaře připravil. A nebo kdekoliv na trase pojízdného výčepu krušovických sládků. Harmonogram a detailní plán jeho cesty najdete na www.krusovice.cz.

Zdroj: tisková zpráva pivovaru
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT