Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pivní PET soudky
4. 5. 2011
t
Společnost vyrábějící speciální plastové obaly Petainer představila ekonomickou, a zároveň i ekologickou, alternativu ke kovovým sudům na nápoje, které jsou v současné době nabízeny na trhu.

Výrobce potravinářských a průmyslových obalů z polyethylentereftalátu, firma Petainer, představila nově vyvinuté řešení ohleduplné k životnímu prostředí, které je vhodnou ekonomickou alternativou ke kovovým sudům nabízeným na současném nápojářském trhu.
Jedná se o lehké nevratné nápojové obaly z recyklovaného PET (polyethylentereftalátu). PET soudek je vyroben na jedno použití, má jednocestný fitink určený pro připojení na stávající plnicí zařízení pro čepované pivo.

PET soudky mohou být, na rozdíl od jiných plastových a kovových sudů, dodávány buď kompletně hotové a připravené k okamžitému použití, nebo jako preformy, které se vyfouknou přímo na místě. Tato druhá verze nabízí větší ekologický a ekonomický přínos.

Petainer sudy jsou v současné době k dostání ve velikostech 15, 20, 30 a 40 litrů. Všechny jsou vybaveny fitinky kompatibilními se systémem Micro Matic.

Hlavním ekonomickým přínosem sudů Petainer je, ve srovnání s vratnými kovovými sudy a jinými jednorázovými obaly, menší množství použitého materiálu a jeho lehký design, který pak v dodavatelském řetězci snižuje dopad na životní prostředí.
Zdroj: agronavigator.cz
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT