Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Z pivovaru zmizela technologie za statisíce
15. 9. 2010
t
Pořádně si přilepšil neznámý zloděj v objektu bývalého kutnohorského pivovaru.

I přes majitelem deklarovanou přítomnost ostrahy si v období mezi sedmadvacátým srpnem a čtrnáctým zářím z osmi neuzamčených místností objektu odnesl například měděné silnostěnné chladící trubky, mosazné vypouštěcí zátky, pozinkované rošty, hradící armatury či mosazné ventily.

Heineken: I pro nás je to překvapení

„Poškozené společnosti tím způsobil škodu za nejméně osm set sedmdesát čtyři tisíc korun,“ řekl mluvčí kutnohorské policie Daniel Votroubek. Informace o výši škody se však rozcházejí. „Co se týče výše ztráty, odhad se pohybuje někde kolem půl milionu,“ sdělila Kateřina Eliášová, mluvčí společnosti Heineken, která zmíněnou technologii vlastní. Podle Eliášové není jasné, jak se zloději záměr mohl podařit. V objektu se totiž pohybuje ostraha.

„Je to překvapení i pro nás. V tuto chvíli pro to vysvětlení nemám,“ konstatovala Eliášová.

Kradené mosazné a měděné předměty bývají snadným zdrojem příjmu po zpeněžení ve sběrnách druhotných surovin.

Majitel jedné z kutnohorských sběren Alois Culka proto ve své sběrně přijímá pouze materiál pocházející z jasných zdrojů. „Barevné kovy, například okapové svody, žlaby, ale i další materiál beru pouze od klempířů nebo od osob, které se tím zabývají pracovně,“ prohlásil. Cena mědi a mosazi je podle Culky proměnlivá, ale v současné době se pohybuje tak na průměru. „Sto korun dávám za měď a padesát pět za mosaz,“ byl konkrétní.

Zdroj: kutnohorský.deník.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT