Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Tuzemský pivní hattrik pivovaru Bernard
9. 9. 2010
t
Polotmavé nealko Jantar Free si v rámci soutěže Dočesná v Žatci vysloužilo nejvyšší ocenění v kategorii nealkoholických piv

BERNARD dále zabodoval v kategorii tmavých ležáků, kde získal první místo za svůj Černý ležák s jemnými kvasnicemi. Kategorii 11 stupňových ležáků pak dominovala Bernardova jedenáctka.

„Velice nás těší tak výrazný úspěch našich piv v široké konkurenci,“ poznamenává k tomu spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard a dodává: „Vyplácí se nám dělat pivo, při jehož výrobě není na prvním místě množství, ale kvalita“.

Letošní začátek září patřil na Žatecku již tradičně svátku piva a chmele - Dočesné. 53. ročník hostil dvacet pivovarů a v rámci degustační soutěže se představilo rekordních 184 piv z České republiky a zahraničí. Poměrně překvapivá byla účast japonského pivovaru Suntori.

Porota byla složena z dvaceti komisí po šesti až osmi degustátorech a pravidla byla nastavená tak, aby žádný degustátor nemohl ochutnat jedno pivo více než jednou. První den se hodnotila piva tmavá, nealkoholická a speciální. Druhý den pak pouze piva světlá, a to 10, 11 a 12 stupňová. Porotu reprezentovali jak pivní odborníci, tak i laická veřejnost. Záštitu nad soutěží držel Chmelařských institut, který dbal také na regulérnost jejího průběhu.

Zdroj: prvnizpravy.cz
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT