Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pivovar Starobrno chystá den otevřených dveří
28. 8. 2010
t
Dveře pivovaru Starobrno se pro veřejnost otevřou přesně za týden v sobotu 4. září. Firma odhaduje, že by do společnosti mohlo zavítat více než 13 tisíc lidí.

Tolik jich totiž dorazilo na loňský den otevřených dveří a nejinak by tomu mělo být letos. Pro návštěvníky pivovar připraví širokou nabídku piv jako Starobrno Medium, Tradiční, Ležák, specialitu Baron Trenck, Heineken či nové nealkoholické Fríí. Fajnšmekři se mohou těšit také na novou nefiltrovanou "třináctku" Starobrno. Na stáncích se budou čepovat také nealkoholické limonády Zulu.

"Návštěvníci se mohou těšit na hudební skupiny MIG 21, All X a Vypsaná fixa nebo na Lenku Dusilovou s kapelou, a především si budou moci užít adrenalinovou novinku - Starobrno v oblacích," uvedla Silvie Jacquesová, manažerka z pivovaru Starobrno.

K největším lákadlem by měla být atrakce s názvem Moravské zlato v oblacích. Na padesátimetrovém jeřábu bude umístěna plošina s kapacitou 22 osob, kde si návštěvníci budou moci pivo vypít.

V průběhu celého odpoledne se budou konat také exkurze. Organizátoři plánují pivovarem zdarma provést až 900 návštěvníků. "Exkurze ve starobrněnském pivovaru má opravdu co nabídnout. Kromě historie, tradice a procesu vaření piva se návštěvníci seznámí s jednou z nejmodernějších varen v Evropě a jedinou českou stáčecí linkou, na níž se pivo plní do speciálních plastových obalů. Minulý rok počet zájemců přesáhl počet volných vstupenek, předpokládáme, že i v letošním roce bude zájem obdobný," sdělil k tomu Josef Helebrant, manažer exkurzních programů.

Program začne v pivovaru v sobotu 4. září v 14.00. Loňského dne otevřených dveří se zúčastnilo přibližně 13,5 tisíce lidí. Vypilo se tehdy 260 sudů starobrněnských piv.

Zdroj: jiznimorava.regiony24.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT