Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pivovar musel kvůli horku nakoupit 1000 nových sudů
14. 7. 2010
t
Tropické teploty rekordně zvýšily poptávku zejména po sudovém pivu. Pivovary v Libereckém kraji tak v posledních týdnech lámou rekordy.

Pivovary v Libereckém kraji tak v posledních týdnech lámou rekordy. Vratislavický pivovar společnosti HOLS dokonce musel nakoupit tisícovku nových nerezových sudů o objemu 50 a 30 litrů, o něž mají odběratelé největší zájem. Nejvíc na odbyt jdou vždy před víkendem.

„Právě před víkendem se sklady pivovaru zcela vyprázdní,“ poznamenal ředitel pivovaru Petr Hostaš. S letošním létem jsou ve Vratislavicích spokojeni. Za první pololetí prodali 75 000 hektolitrů piva, což představuje ve srovnání s loňským rokem patnáctiprocentní nárůst.

„Hodně pomáhá export, téměř 70 procent produkce vyvážíme,“ vysvětlil Hostaš. Pivo z Vratislavic pijí v Německu, Francii, Rakousku, Itálii a Rusku. Nová odbytiště získal firma také ve Španělsku, Slovensku nebo Maďarsku. Podle Hostaše pomáhají odbyt zvyšovat nejen tropické teploty, ale i rostoucí kvalita piva, kterou dokládají úspěchy ze soutěží. „Ze 14. ročníku odborné degustační soutěže Pivo České republiky 2010, která se uskutečnila na českobudějovickém výstavišti, jsme si odvezli hned tři zlaté medaile,“ dodal Hostaš.

O 15 procent vzrostl v prvním pololetí prodej také konkurenčnímu Pivovaru Svijany, který je největším pivovarem v Libereckém kraji. Podle ředitele Romana Havlíka za prvních šest měsíců dodali na trh přes 199 000 hektolitrů piva. Svijanští přitom vůbec nevyvážejí a pivo dodávají jen tuzemským odběratelům. Přestože jsou ve srovnání s vratislavickým pivovarem podstatně větší, i oni mají v současných tropických vedrech co dělat, aby uspokojili všechny zákazníky.

Prodej přitom roste i jejich dceřiné firmě Pivovar Rohozec v nedalekém Turnově, kde letos dodali na trh už přes 33 000 hektolitrů piva. To je víc než činila celoroční produkce rohozeckého pivovaru ještě v roce 2006.

Zdroj: Liberecký.deník.cz
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT