Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Chceme na náměstí disko, ne pivnici, volají studenti
25. 6. 2010
t
Radniční restaurace, nejznámější na jihlavském náměstí, je už několik týdnů zavřená a čeká na dražbu. Jihlavský pivovar by v ní chtěl otevřít pivnici. To se nelíbí více než dvěma stovkám mladých lidí.

Místo diskotéky pivnice? Někteří mladí lidé se se záměrem jihlavského pivovaru udělat z bývalé vyhlášené diskotéky v centru města stylovou pivnici nechtějí smířit. Poté, co MF DNES přinesla informace, že by se místo tanečního parketu v podzemí Radniční restaurace měly objevit stoly pro štamgasty, vznikla na internetové sociální síti Facebook petice za zachování hudebního klubu.

Výzva s názvem „Chceme zpět Disco Netopýr, ne žádnou pivnici!“ si ke včerejšímu dni našla již 214 příznivců.

„Nejlepší prostory a super akustika, hospoda je hodně špatnej nápad,“ napsala například členka této skupiny Monika.

„Hned bych si to od pivovaru pronajala, aby tam byl zase Netopýr,“ napsala také jiná uživatelka Facebooku pod jménem Betty.

Důležité jsou jen výsledky

„Výzvu jsem založil, protože se mi nelíbí, že diskotéka, kterou jsem rád navštěvoval, má zaniknout. Očekával jsem ale, že se k této výzvě přidá mnohem více lidí,“ řekl autor výzvy, jednadvacetiletý Miroslav. Přiznal, že založení skupiny bral spíše jako recesi, která by snad ale podle něj přece jenmohla i napomoci v rozhodování o dalším osudu prostor.

Podle obchodního ředitele jihlavského pivovaru Miloše Vostrého je ale nereálné, aby tato výzva cokoliv ovlivnila.

„Vzhledem k tomu, že je v prostorách nutná masivní počáteční investice v řádu milionů korun, tak aby bylo možné prostory znovu využívat, petice v tomto případě nemůže hrát žádnou roli. Tu v budoucím využití hraje pouze návratnost, která bude za všech okolností hodně dlouhá,“ má spočítáno Vostrý.

Zájemců o prostory je více

Negativní hlasy proti vybudování pivnice argumentují i tím, že v podzemních prostorách je umístění pivnice technicky nemožné. I tento argument ale Miloš Vostrý vyvrací. „Znám desítky pivnic v podobném prostředí, třeba na Starém Městě v Praze, které, i co se hygieny a dalších předpisů týče, fungují naprosto v pohodě,“ dodal Miloš Vostrý.

Přitom právě jihlavský pivovar, který se netají záměrem z bývalého diskoklubu vybudovat pivnici, zatím nic nemá jisté. Jihlavská radnice již vyhlásila výběrové řízení na nového provozovatele. To se odehraje formou veřejné dražby 14. července. A právě dražba může pěkně zamíchat kartami.

Podle informací MF DNES se o pronájem lukrativních prostor v domě vedle jihlavské radnice zajímá zhruba deset dalších subjektů.

Jedním ze zájemců je také Vladislav Jiroušek, jednatel Hotelu Gustav Mahler. „Do výběrového řízení jsme se přihlásili s tím, že jasnější představu budememít po prohlídce prostor,“ řekl včera Jiroušek.

Zdroj: iDnes.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT