Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pivovar Rychtář expanduje a propouštět lidi nebude
20. 5. 2010
t
“Výsledky vycházejí z tradice a poctivého přístupu,“ říká Lenka Vedrová.

Budova hlineckého pivovaru Rychtář.

Pivo se vaří a dobře se daří. Mírně pozměněný text zlidovělé písničky vystihuje podle zástupců firmy současnou situaci v Pivovaru Rychtář. S potěšením na tiskové konferenci oznámili silnou expanzi hlineckého zlatavého moku do celé republiky.

Zatímco velké pivovary vlastněné nadnárodními společnostmi hlásí za uplynulé měsíce významný pokles prodeje piva, hlinecký Rychtář zaznamenává opačný trend.

Zdálo by se, že 14% nárůst prodeje v posledním čtvrtletí loňského roku je maximum, kterého může pivovar dosáhnout. Nicméně výsledky produkce za první čtvrtletí roku 2010 jsou ve srovnání s minulým rokem dokonce o třicet procent vyšší.

„Vsadili jsme na tradici a poctivý přístup k vaření zlatavého moku bez používání technologií HGB (ředění piva vodou) a CK tanků. Že to bylo rozhodnutí správné, dokládají naše obchodní výsledky,“ říká obchodní ředitelka pivovaru Lenka Vedrová.

Strmý růst prodeje potvrzuje stoupající oblibu piva Rychtář u spotřebitelů, kteří se v poslední době čím dál více vracejí k tradičně vařeným pivům.

Rok 2009 znamenal vstup nového vlastníka pivovaru, společnosti K Brewery. Její obchodní strategie vytvořila prostor pro rozsáhlou expanzi piva Rychtář i do jiných regionů, například na Olomoucko, Ostravsko, Plzeňsko či Karlovarsko.

Stáčírna lahvového piva už v Hlinsku není, přestěhovala se do sesterského závodu v Jihlavě. Nikoho ze zaměstnanců ale hlinecký pivovar kvůli tomu nepropustil.

„Pracovníky jsme přesunuli na jinou pozici,“ zdůrazňuje obchodní ředitelka a dodává, že informace o propouštění šířící se na Hlinecku nemají pravdivý základ.

„Je to naopak – díky plánu navýšit produkci se dá předpokládat, že budeme zaměstnance přibírat,“ řekla.

Novým majitelem se hlineckému pivu otevřely cesty k zákazníkům, kteří dosud o Rychtáři možná jen slyšeli. „Nezaměnitelná chuť našeho piva se měnit nebude. Stále ji tvoří tradiční suroviny: voda, český slad a žatecký chmel,“ uvedl výrobní ředitel pivovaru Milan Morávek.

Beze změn jsou i kulturní akce v areálu pivovaru, které vlastník bude podporovat.



Zdroj: chrudimský.deník.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT