Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Na soutěži sběratelů pivních etiket v Táboře zvítězil pivovar Herold Březnice
27. 2. 2010
t
Na 36. setkání sběratelů pivních suvenýrů v Táboře, zvítězila jako nejhezčí etiketa z pivovaru Herold Březnice, který obhájil vítězství z loňska. Porota vyhodnotila jako nejhezčí pivní tácek z Rodinného minipivovaru Pacov.

Soutěžily i pivní korunky. Nejhezčí se stala korunka z piva Pražačka z Budějovického měšťanského pivovaru České Budějovice.

Celkem 120 sběratelů z Česka vybíralo letos z šesti set pivních etiket, celkem 66 tácků a 84 pivních korunek. "Pivovar Herold obhájil loňské vítězství," řekl František Pinkava ze sdružení klubů sběratelů pivních suvenýrů. Setkání se zúčastnilo na 120 sběratelů z celého Česka.

"V republice máme 22 sběratelských klubů, které jsou zaměřeny na suvenýry související s pivem a pivovarnictvím. Kromě toho jsou ale i jiné odborné pivní sekce a řada sběratelů se věnuje tomuto koníčku sama, bez toho, aby byli v nějakém klubu. Odhadujeme, že sběratelů je u nás zhruba okolo dvou tisíc," uvedl František Pinkava.

Sběratelé se zaměřují na pivní etikety, tácky, korunky, láhve, půllitry, pivovarní loga, otvíráky, obaly, ale i propagační materiál, jako jsou tužky, bloky, či různé přívěšky.

Raritou mezi sběrateli je nyní etiketa z 300 kusové série, z prémiového světlého ležáku Jublák, který byl uvařen v souvislosti s letošním 20. ročníkem Slavností piva, které se v Táboře konaly začátkem února.

Zdroj: regiony24.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT