Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Pivní festival Řevnice počtvrté
23. 1. 2019

Čtvrtý ročník Pivního festivalu Řevnice se uskuteční 25. května tohoto roku od 11:00 na náměstí Jiřího z Poděbrad v Řevnicích. Oproti loňsku očekávají pořadatelé vyšší počet pivovarů i návštěvníků a chystají novinky v podobě živé hudební produkce, festivalových triček a sklenic.

Do městečka na Berounce se zatím chystají prověřené pivovary, jako jsou létající Bad Flash, Počernický pivovar, pivovary Kytín, Vilém, Hostomice či Všerad, zastoupeny budou rovněž Zbraslavská koza a Zichovec, dorazí Chříč, Lochkov, Strašák z Nového Strašecí i loňský nováček Písecký hradební pivovar. Poprvé se představí létající pivovary Crazy Clown a Potmehúd, pražské pivovary Cobolis, Hostivar, Řeporyje a Trilobit, Radniční minipivovar z Jihlavy a také Čestmír, který nedávno dolétal a zakotvil v Brandýse nad Labem. Již tradičním hostem je mobilní pivotéka Čerstvé pivo. Řevničtí doufají, že by se poprvé mohlo podávat i pivo uvařené přímo v Řevnicích: místní pivovar, který právě instaluje vybavení v pěkně zrekonstruované budově starého nádraží, by to měl stihnout.

Hlavním heslem festivalu zůstává pohoda – festivalové stánky budou opět rozestaveny po obvodu prostorného, zeleného náměstí, účastníci tak budou mít k dispozici vedle standardního posezení na lavicích i místní trávník. Několik stánků opět nabídne pivo i v přilehlém dvoře, kde lze posedět v příjemném stínu velkého kaštanu. Chybět samozřejmě nebude občerstvení a tradiční welcome drinky z produkce místních domovarníků – karlštejnský Jiří Chyba si loni za svůj medový speciál Karlíček odvezl cenu pro nejlepší pivo festivalu. V jednání jsou také drobné atrakce pro děti.

Novinkou čtvrtého ročníku bude hudební produkce místních muzikantů a večerní vystoupení kapely Vepřové panenky. Pořadatelé rovněž chystají prodej festivalových triček a sklenic. Tradičně budou k dispozici pivní listy a účastníci budou opět moci hlasovat pro své oblíbené pivo ve festivalové soutěži.

Tisková zpráva

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT