Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Znalci si pochutnali a přiřkli pivům z kraje Zlatou pečeť
9. 2. 2010
t
Pivovarům z regionu se na nejprestižnější tuzemské soutěži Česká pivní pečeť v Táboře dařilo. Sokolovský Permon získal o víkendu v kategorii světlá piva speciál Zlatou i Stříbrnou pečeť.


Diplom Zlatá pivní pečeť putoval také do zámeckého minipivovaru Chyše.

„Potvrdilo se, že minipivovary v Karlovarském kraji vaří nejlepší pivo. Zlatou pečeť jsme získali pivem Permon 13 speciál. Stříbrnou pečeť Permonem 16 speciál,“ řekl majitel sokolovského pivovaru Ladislav Sás. Pivo s chráněnou značkou Permon začal vařit v prosinci 2006.

Pětatřicet konkurentů z celé republiky nechal za sebou v Táboře zámecký minipivovar Chyše. Zlatou pečeť si odvezl za jedenáctistupňové pivo Prokop.

„Toto mimořádně vysoké ocenění jsme nejen pro nás, ale i pro celý Karlovarský kraj dostali v kategorii světlé malé pivo. Zaujalo zřejmě tím, že používáme klasicky vyrobené slady a žatecký chmel,“ uvedl majitel pivovaru Vladimír Lažanský. Lví podíl na úspěchu připisuje sládkovi Robertu Maňákovi.

K diplomu Zlatá pečeť náleží rovněž keramický korbel. Obojí je už vystaveno v zámeckém pivovaře. Jde už o osmé ocenění od 1. června 2006, kdy pivovar po 74 letech obnovil výrobu kvalitního zámeckého piva.

Na letošní turistickou sezonu chystá chyšský pivovar vícestupňové speciály. Při slavnostním zahájení sezony budou moci zájemci ochutnat například velikonoční medovou čtrnáctku.

Zdroj: iDnes.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT