Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Na 150 druhů piv poteče po dva dny proudem
11. 10. 2017

Karolina Oktobeerfest se připravuje na rekordní účast.

Světlá i tmavá, spodně i svrchně kvašená, ochucená i cidery, ležáky i speciály… Už tento pátek 13. října bude slavnostně zahájen jeden z největší pivních festivalů v regionu, Karolina Oktobeerfest. Během dvou dnů obsadí prostranství mezi obchodním a zábavním centrem Forum Nová Karolina a Trojhalím na čtyři desítky pivovarů. Příchozí budou mít možnost ochutnat bezmála sto padesát druhů, typů a příchutí piv, včetně stylů APA a IPA.

Již čtvrtý ročník vyhledávané akce se letos rozrostl o deset nových pivovarů. Mezi plejádou pivovarských zařízení návštěvníci najdou jak ta velká a zavedená, tak menší regionální, mini i samozásobitelské pivovary. Navíc se bude možné po oba dny zapojit do Radegast školy čepování piva s mistry bartendery: Jakubem Šrubařem a Vítem Voznicou. Workshopy budou začínat vždy v celou hodinu, a to v pátek od 16.00 do 21.00 hodin, v sobotu od 13.00 do 21.00.

„Slavnostní naražení sudu s náměstkem primátora Mgr. Michalem Mariánkem v pátek v 16 hodin oficiálně odstartuje dvoudenní pěnivou zábavu, kterou doplní vystoupení předních českých kapel a sólistů. Meziročně registrujeme zvýšenou poptávku za strany gastro provozovatelů i pivovarských zařízení. Vedle čtyřiceti pivovarů tak bude možné ochutnat delikatesy a chuťovky k pivu, regionální speciality, sladkosti či lehčí jídla od dvou desítek catererů. Počasí nám snad bude přát, očekáváme rekordní návštěvnost,“ uzavírá marketingový manažer OC Forum Nová Karolina Tomáš Lučan.

Hudební program na pódiu bude v pátek 13. října v režii kapel Alkehol, Mandrage či písničkáře Thoma Artwaye. V sobotu se blýsknou stálice české hudební scény Monkey Business, zpěvák Jakub Děkan, celosvětově cenění Queenie – world Queen tribute band, skupina Memphis či divoká karta organizátorů, ostravští Easy Steps. Festival vyvrcholí v sobotu ve 21.00 slavnostním ohňostrojem.

Parkování bude po oba dny zdarma. Vstupné bude opět dobrovolné – jakýmkoliv obnosem bude možné přispět do sbírky ostravského Mobilního hospice Ondrášek. Přímo v centru Forum Nová Karolina od 9. do 15. října lze získat informace o aktivitách hospice a prohlédnout si prezentaci vzorového pokoje.

Další informace a program na www.forumnovakarolina.cz a Facebooku centra.

Stejně jako v loňském roce vyrostou na náměstí Biskupa Bruna mezi OC Forum Nová Karolina a Trojhalím velkokapacitní vyhřívané stany. Přibydou další, i krytá, místa na sezení. Kapacita bude bezmála 1 500 míst. Své portfolio představí čtyřicet pivovarů, což z Karolina Oktobeerfestu dělá jeden z největších regionálních svátků piva. Narážet sudy bude například Radegast, Černá Hora, Pivovar Garáž, Badflash, Holba, Pivovarský dům Ostrava, Sachsenberg pivovar či nově Pivovar Kohutka, Pivovar Dejv, Hubertus, Hoppy Dog nebo Létající pivovar Nomád.

Už předchozí ročník ukázal, že Oktobeerfest přerostl v městské pivní slavnosti, oslovující všechny generace. Návštěvníci navíc oceňují propojení s OC Forum, kde mají rodiče s dětmi k dispozici herní atrakce, prolézačky, trampolíny a zábavný program včetně soutěží. V provozu bude také herní koutek Chachárek s možností hlídání dětí přímo uvnitř OC Forum Nová Karolina.

V sobotu 14. října od 9.00 do 21.00 hodin bude také možné si vyzkoušet olympijskou disciplínu, curling. Její letní či indoorová varianta, tzv. Street curlling, bude umístěna v 1. patře centra. Herní pole ve zmenšených rozměrech je určené úplně pro všechny, tedy včetně dětí, seniorů či osob s jakýmkoliv omezením.

Tisková zpráva organizátora

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT