Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

SmartBarley poprvé v Česku
24. 8. 2017

Návštěvníkům letošního ročníku výstavy Země živitelka se ve čtvrtek 24. srpna 2017 naskytla jedinečná příležitost. Společnost AB InBev uspořádala v pavilonu R2 v rámci České republiky vůbec první odborný workshop o přínosu inovativních technologií pro výrobu sladovnického ječmene.

„SmartBarley je program, ve kterém využíváme data z celého světa. Účelem je zlepšení pěstování ječmene díky moderním technologiím,“ říká Katie Hoardová, globální ředitelka zemědělských inovací AB Inbev. „Je nám ctí představit naši unikátní vizi a dosavadní výsledky Smart Barley v zemi s takovou pivní tradicí, jakou je Česká republika,“ dodává Hoardová s tím, že vzájemná diskuse o surovinách pro výrobu piva může být obohacující i pro české pivovary a zemědělce.

Její slova potvrzuje i šéf Agrární komory Zdeněk Jandejsek, který nad workshopem „SmartBarley aneb přínos inovativních technologií pro výrobu sladovnického ječmene“ převzal záštitu. „Ze zkušenosti se systémem pěstování pšenice vím, že je možné výrazně zvýšit výnosy a zlepšit kvalitu produkce i ekonomiku. U ječmene by takový systém mohl přispět k zastavení poklesu ploch jarního ječmene, zlepšení ekonomiky jeho pěstování i ke stabilizaci osevních postupů ve smyslu střídání plodin,“ tvrdí prezident Agrární komory Jandejsek.

Součástí největší pivovarnické skupiny na světě AB InBev je i českobudějovický pivovar Samson. „Pro výrobu našeho piva používáme ty nejlepší suroviny, jednou z nich je ječmen. Program SmartBarley pomáhá lidem spojeným s pivem po celém světě, nyní nastal čas se zapojit se svými zkušenostmi i pro tradiční pivní velmoc, kterou Česko bezesporu je,“ říká ředitel pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

Společnost AB InBev je největším světovým pivním koncernem. Mezi jeho další značky patří například Stella Artois, Corona či Foster´s. Česká republika jako pivní velmoc si v jeho portfoliu získává čím dál důležitější postavení, čemuž napomáhá investování do jejích tradičních značek, jako je právě Samson.

SmartBarley

SmartBarley je strategií AB InBev pro rozvoj zemědělství. Podporuje dodávky vysoce kvalitních surovin prostřednictvím urychlení zemědělského výzkumu i následnému zavádění inovací do praxe, což pomáhá zvyšovat produktivitu plodin. Jádrem technologie Smart Barley je přeměna dat na poznatky. Řeší tak potřeby pěstitelů a zlepšuje zemědělskou produkci a chrání přírodní zdroje.

Čísla o globálním programu Smart Barley

Více než 70 vědců - chovatelé, patologové, genetici, agronomové, vědci v oblasti dat

Více než 100 agronomů - pracuje přímo s pěstiteli po celém světě

Více než 4500 pěstitelů - od roku 2014 se účastní programu Smart Barley

Tisková zpráva

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT