Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Za věrnou lásku k plnému půllitru dostanou pivaři odměnu
4. 12. 2009
t
Speciální piva - většinou s vyšším obsahem alkoholu - to je bonus, kterým své odběratele pivovary „odměňují“ v období velkých společenských svátků. Vánoce k nim patří. Pivo z vánoční várky už je na trhu. A někde ho dokonce už vyprodali.

„Naše pivo je stále vynikající, ovšem to vánoční je skutečná lahůdka,“ vychvaloval – jako pochopitelně všichni výrobci – svůj produkt František Novosad z Harrachova. Už je na pultech a prodávají ho za cenu dvanáctky. Výrobou pokryjí vlastní síť zákazníků. Dolů „do kraje“ ho nevyvážejí.

Sváteční jsou silná
Dvanáctistupňový sváteční ležák si budou moci dopřát příznivci náchodského Primátora. Ovšem jen jako „lahváče“. Naproti tomu pivovar Svijany stáčí kolem vánočních svátků svého speciálního patnáctistupňového Barona do sudů. To je výjimka, jinak se po celý rok dá baron koupit pouze v lahvích.
Trutnovský pivovar Krakonoš přispěje do východočeského svátečního pivního lístku speciální čtrnáctkou. Podle sdělení pracovnice obchodního oddělení je toto žádané „alkoholičtější“ pivo už v prodeji.

Minipivovar ve Vrchlabí zůstává i na svátky u stejné produkce jako po celý rok.
Ani majitel hradeckého minipivovaru Milan Rambousek nebude na Vánoce měnit obsah lahví. „Jedná se spíše o sváteční způsob balení. Veškerá výroba je v tuto dobu na zakázku, objednávky chodily několik měsíců předem,“ sdělil Rambousek. Jeho velkým odběratelem je prý hlavní město Praha.
„Připravili jsme řezané speciální,“ seznámil s produktem sládek pivovaru v Nové Pace Ladislav Klazar. „Je to polotmavá třináctka,“ upřesnil.
První várku už stačili vypít a další ještě není uleželá v tancích městského Podorlického pivovaru v Rychnově nad Kněžnou. „O speciál byl velký zájem, takže jsme ho už vyprodali. A další várka bude po svátcích,“ informovala Jitka Zahradníková.
Polotmavou sedmnáctku – a prý exkluzivní – uvařili v Broumově.
„Letos vánoční speciál nepřipravujeme, ale příští rok bychom už chtěli,“ nastínil možný směr výroby dobrušského pivovaru Milan Vedra, jednatel společnosti.

Začnou degustací
Královédvorský Tambor, nováček na pivním trhu, uvede vánoční speciál malou slavností. „Polotmavý sváteční Klazar má čtrnáct procent. Příští čtvrtek ho uvedeme na trh slavnostní degustací. Bude ji od devatenácti hodin pořádat v Hankově domě,“ informoval majitel dvorského pivovaru Nasik Kariakovský.
Pivovar v Poličce žádný vánoční speciál nebude vařit. A právě tak se s celoroční druhovou produkcí spokojí pivobar v Medlešicích na Chrudimsku.
Pardubický Primátor zásobí vánoční trh devatenáctkou Porterem, silným černým pivem, bez kterého si mnoho domácností na Pardubicku neumí „štědrou večeři“ už ani představit.
Sedmero chutí

Společnost K Brewery připravila pro letošní vánoční trh dva multipacky. Prvním z nich je dárková kombinace - sedm půllitrových lahví nového ležáku Lobkowicz Premium se sklenicí. Druhý je určen pro všechny, kteří chtějí během Vánoc vychutnat sedm chutí sedmi vybraných speciálů z našich pivovarů. Jmenovitě Telčský čtrnáctistupňový Zachariáš 14 a Jihlavský Grand s 18 stupni z Pivovaru Jihlava, Comenius 14° z Pivovaru Janáček, Protivínský Granát – polotmavý ležák, a Prácheňská čtrnáctka Perla z Pivovaru Platan, Rychtář Speciál 15 stupňů z Pivovaru Rychtář a Démon – polotmavý ležák z Pivovaru Vysoký Chlumec.
Rozhodli jsme se nabídnout všem českým pivním labužníkům kolekci našich vybraných speciálů, které jsou dostupné zpravidla pouze ve svých domácích regionech. Věříme, že jejich skladba potěší milovníky silných i polotmavých piv.

(Zdroj: Hradeckydenik.cz)
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT