Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Herold z Březnice je nejlepší český pivovar
12. 11. 2009
t
Nejmenší český průmyslový pivovar Herold, který sídlí v Březnici na Příbramsku, získal včera ocenění Pivovar roku od Sdružení přátel piva. Anketa týkající se českého nejoblíbenějšího alkoholického nápoje je vyhlašována již od roku 1990.

„Ocenění nás určitě velmi potěšilo a doufáme, že nám pomůže udržet se ve velké konkurenci na trhu,“ řekl sládek pivovaru František Pinkava. Podle moderátora soutěže Václava „Upíra“ Krejčího byl pivovar oceněn hlavně pro dlouholetou snahu o vynikající kvalitu svých piv. „Trochu smolně se však jeho další piva umístila v několika kategoriích až na čtvrtém místě a Herold tak nezískal žádná další ocenění,“ dodal Krejčí.

Na čtvrtých místech soutěže se umístilo například svrchně kvašené pšeničné pivo Herold Wheat nebo třináctistupňové pivo Herold černé. „V posledních letech jsme se potáceli mezi žitím a nežitím, změnu přinesl až nový českýmajitel, do jehož rukou pivovar minulý rok přešel,“ poznamenal sládek Pinkava. Podle něj je český pivní trh vysoce obsazený a prosadit se proti velikým gigantům, které často spojují celé komplexy pivovarů, není vůbec lehké.

„Soustředíme se proto na piva speciální vyráběná tradičními postupy a snažíme se doplňovat tak existující sortiment pro zákazníky, kteří si vybírají,“ podotkl Pinkava.

Dát si točeného herolda v restauraci však stále není kromě oblasti okolo samotného pivovaru nijak lehké. „Přestože nabízíme vybavení restaurací a další služby, chybí nám reklama, kterou si nemůžeme dovolit,“ tvrdil sládek. Herolda si nyní mohou lidé objednat například na Plzeňsku nebo téměř ve dvacítce pražských restaurací.

Pivo se v zámeckém pivovaru v Březnici vaří už od 15. století. Unikátní je i barokní budova pivovaru.

(Zdroj: iDnes.cz)

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT