Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Holba Šerák je pivem České republiky 2015
8. 6. 2015

Holba Šerák Speciál 13,51 se stal absolutním vítězem degustační soutěže, vyhlašované na Slavnostech piva Českých Budějovicích.

Svoji jedinečnost tady potvrdil  i oblíbený Šerák a stal se tak šampionem nejsilněji zastoupené kategorie světlých výčepních piv. Holba bodovala také mezi kvasnicovými a nefiltrovanými pivy, kde vyhrál  Kvasničák. Kromě 3 vítězství si Ryzí pivo z hor ze soutěže odváží další 4 medaile pro Holbu Šerák polotmavý, Holbu Free, Holbu Speciál i ochucenou Holbu Horské Byliny, které piva získala v příslušných kategoriích. 

Šerák se stal favoritem celé soutěže a pivovar Holba jako jediný získal celkem 7 ocenění v příslušných kategoriích.  Jde o další v řadě ocenění, která řadí Holbu mezi nejlepší piva u nás. Holba se prosadila nejen svoji vyladěnou chutí, ale i celkovou charakteristikou. Degustátoři vysoko ocenili její říz, barvu, hustou pěnu a vysokou pitelnost, pro Holbu typickou.

„Je to mimořádný úspěch, který je výsledkem poctivé práce, orientované na spokojenost konzumenta. Tradiční výroba piva nám umožňuje, aby si vzalo to nejlepší ze sladu i chmele. Pivo vaříme z horské vody z vlastních pramenů a dáváme mu čas, aby vyzrálo. I proto se stal Šerák symbolem Jeseníků a vítězí nejen u konzumentů, ale i odborníků,“ k úspěchu vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.  

Holba už 141 let drží tradiční výrobu piva podle původních receptur a tím získává svoji jedinečnost. Zatímco je dnes kvalita piva samozřejmostí, to co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste. 

 V 19. ročníku Slavností piva, vyhlašovaného v Českých Budějovicích,  soutěžilo na 300 piv v 19 kategoriích. Soutěžní piva pečlivě hodnotilo několik desítek degustátorů v anonymní degustaci.

Tisková zpráva pivovaru

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT