Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

České pivovary v roce 1994

HISTORIE
23. 6. 2010 22:57 autor: tomas
Čtenářů: 15321
Komentáře: 1
Několik již 16 let starých a dnes již vzpomínkových zpráv převzatých z Pivního kurýra a sběratelského fanzinu Svět piva. Tiskovin, které v době před nástupem internetu patřily vždy jednou měsíčně k prakticky jediným zdrojům pivních informací.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Zubizaretta
10. 7. 2010 11:41
ad) rok 94 – Zajímavé čtení. Pohled „zpátky“ není čas od času od věci. Vezmu-li to přes jihočeská piva, pak chmelový mok zvaný Táborský kalich patří dávno minulosti, stejně jako prodej piva Samson (Crystal) v Americe. Podnikatelský život se ukázal tvrdší než tyhle plány. Stejně tak skončily i Jihočeské pivovary a nevyšla ani zmiňovaná „zamýšlená účast Anheuseru v Budvaru“. Naštěstí, dodávám, protože Budějovický Budvar ukazuje, že se i ryzí česká firma dokáže rozvíjet sama, bez zapojení do nadnárodních molochů. Chce to ale „maličkost“ - kvalitní produkt, silnou značku a schopné vedení. Tehdy se Budvar „pleskal“ s výstavem někde kolem půl miliónů hektolitrů. Dnes ho drží někde kolem 1,2 miliónů a dost vydělává. To není špatná vizitka. Zvláště když řada dalších událostí ze zmiňovaného roku 1994 patří dnes už jen na stránky kronik…
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT