Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivní Krušnohoří podruhé

ZAHRANIČNÍ
16. 1. 2010 16:43 autor: tomas
Čtenářů: 13893 | Fotogalerie
Komentáře: 13
Smířen s tím, že okamžik, kdy řekne zima své poslední sbohem ještě zdaleka není na dohled a čas nějakých těch delších pivních výprav není ještě na pořadu dne, nezbývá než zavzpomínat na dobu horkého léta, kdy nebyla o pivně poznávací povyražení nouze.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Henri
27. 1. 2010 09:04
Franta: To je pořád dokola. V diskontních prodejnách, kde jsou zaměřeni především na co nejnižší ceny, se prostě prodává diskontní zboží, jak píše Tomas, různé noname značky. Je to stejné u nás i jinde. Rozdíl je ale v tom, že třeba v Bavorsku jsou i Getränke-Markty, kde je nepřeberný výběr kvalitních a výborných piv. A milovník piva jistě nechodí nakupovat svůj oblíbený nápoj do diskontu, to by tam asi jinak takové množství těchto specializovaných nápojek neprosperovalo. A žádný pivovar tam nikdy nedá kvalitní pivo a svou dobrou značku do plastu. A každý pivovar u nás, který stočí pivo do PET lahve, ho tím degraduje na úroveň diskontu. Také se velice divím, že pokud jste takový vyznavač pšeničného piva a bydlíte tak blízko Bavorska, že tam nezajedete častěji, protože Bavorské pšenice jsou výborné a třeba zrovna v tom Bayeruthu je jedním z pěti pivovarů, které v tomto městě jsou, i pivovar Maisel´s Weisse, který se specializuje na vaření pšeničných piv a má je opravdu výborná. No a jinak jenom v tomto samotném v kraji Oberfranken je asi 200! pivovarů, což je největší koncentrace na světě a vaří se v nich na 1000 druhů piv. Takže kdybych bydlel tak blízko, tak bych tam byl velice častým návštěvníkem a i tak bych měl co dělat, abych alespoň ty nejzajímavější navštívil a ochutnal něco z jejich piv.
Od: tomas
26. 1. 2010 23:11
Franta: Ano, i u západoněmeckých soudruhů v Bayreuthu se dá v diskontu nebo nějakém marketu petka s pivem určitě koupit, ale její obsah nebude nic reprezentativního a výrobce tam bude něco jako Norma gmbh Nürnberg. Tamní kvalitní pivko hledejte jedině ve skle. Proti levným marketovým pivům v PET nemám nic proti. Můžete mi prosím pro zajímavost napsat jaká že to byla značka piva nebo z kterého pivovaru? Díky..
Od: Franta
26. 1. 2010 17:02
Ahoj a mám malou reakci na Tomase. I přesto, že bdlím kousek od hranic ze SRN, tak jsem tam nebyl cca 10 roků, tedy až do minulého týdne. Protože jsem zajel s manželkou do Baureuthu (hernajs už zase nevím kaj so to píše) a tam mají relativně velký pivovar, tak jsem si chtěl koupit i něco místního. Času moc nebylo a tak jsem skončil u řetězce "Edeka" (něco jako Lídl) a tam těch plastových lahví bylo celý pakety. Já sám jsem tam nakoupil nějaké ty pšenice, protože jsem na ně tak trochu ujetej.
Čili můj nesouhlas s Tomasem je o tom, že i v tom Německu je těch plastových lahví opravdu hodně. A ne, že je nepoužívají. Používají a hodně.
Jinak ty Weizeny byly opravdu dobré, ochutnal jsem si. V létě si jich nakoupím daleko více a nebo si je konečně také uvařím, zatím pořád dělám jen ležáky spodně kvašené a tak zkusím i tohle.
Tak ahoj Franta
Od: tomas
26. 1. 2010 12:45
Jo souhlas. Určitě normální lahve, protože patentky se snad kromě zálohovanýho Bernarda u nás pořád berou jako nějaký luxusní balení a podle toho ta cena vypadá, přitom v Německu je to úplně běžná vratná lahev. Oni už i ty NRW budou za chvíli minulostí, protože v CZ jdou v tomhle moderní trendy závratnou rychlostí a najednou nejsou moderní, i když si živě pamatuju jak se argumentovalo jediněčností NRW oproti eurobaculce. V SRN napočítám minimalně 5 typů pivních lahví včetně "nemoderní" Euro a není problém. Tady se vyhazujou v pivovarech peníze za zbytečný moderní lahve, když ty stávající dobře fungujou, ale asi by v Plzni kde tyhle inovace pořád vymejšlej ten svůj produkt hůř prodávali. Holt obal důležitější než obsah.
Od: Energetik
26. 1. 2010 10:15
Patentky jsou krasna vec, ale v nasich podminkach asi bohuzel hovadina, pokud se nebudou dat standardne vracet... Davat za pivo o 30 Kc vic kvuli cene "patentky" (viz. driv a mozna dnes U Bansethu) je na nic... Cili ja bych v nasich podminkach kdyz uz do skla, tak NRW (bohuzel i me oblibene euro lahve by tu byly k nicemu)
Od: Honza Svetpiva.cz
25. 1. 2010 18:48
a to ze jsem psal, ze si to mas zkusit neni o tom, ze treba i kritizujes, ale o tom, ze to tu proste lidi nekoupi. Nic vic. Zkusit to muze kazdy, treba prijde i s genialnim napadem jak o o sobe dat vedet, aby ho chteli nekde, kde se bude prodavat jen ve skle. Ale do ty doby, kdy lidi radeji koupi plast, protoze je cenove stejne jako mnohem mensi obal skleneny, holt budeme davat do plastu.

PS: Jo,udelali jsme par kousku do patentnich, tusim ze po padesati kackach a vsech dvacet kusu se prodalo. Treba svita na lepsi casy:)
Od: Honza Svetpiva.cz
25. 1. 2010 18:46
new, tam bych je nevzal. Jenze tam za to lidi zaplati, tady ne. Takze vyzbrojeni staceckou, myckou, etiketovackou a ja nevim cim zajdem na ubyte kvuli tomu, ze to nikdo nekoupi? To si radeji s plastem a specialama ve skle pockam, az to lidem dojde i tady:)

Jo, to velky auto je tady, jenze to kupoval snad levneji nez oktavku:)
Od: tomas
25. 1. 2010 11:10
Henri: Jo to bych mohl podepsat, ale je jasný, že s tímhle názorem tady budem jen za věčný remcaly, který do toho nevidí. Lidi tady holt nejsou moc náročný a kupujou to, tak co. Vsadím ale boty na to, že i když tady Honza plasťáky hájí a z praktickýho hlediska má možná i pravdu, tak někam do států, Británie nebo Belgie by na pivní fesťák petky Kocoura asi nevezl aby nebyl za východňára.
Od: tomas
25. 1. 2010 09:18
Honza: Podpásovka snad ne. Já ho jen viděl přijet v nějaký velký americký káře, tam mně to jen tak napadlo. Jestli to nebylo jeho auto tak se za trapnou hlášku omlouvám. S tím pikopivovarem je to podobný jako rady někomu, aby začal sám vařit pivo, když si náhodou dovolí nějaký pivo zkritizovat. Myslím, že když už někdo investuje nemalý peníze do stavby pivovaru, tak by měl myslet i na takovou věc jako je stáčírna. To může taky prodávat nedozrálý pivo a argumentovat, že už neměl peníze na větší počet ležáckejch tanků. Pořád mi ale chybí odpověď na to, proč nikde za hranicema na západ do plastu nestáčí a pivo je leckde v pivovaru už za stejnou cenu jako u nás. Do kelímků taky točí na slavnostech v Plzni, Popovicích nebo Kruškách a tam asi nedostatkem peněz na půllitry a myčku netrpí.
Od: Henri
25. 1. 2010 08:53
Osamocený idealista - no asi to moc nepomůže, ale mě ten plast po 20 letech svobodného podnikání vadí také, a to dost!!! Takže jsme zatím dva a možná se někdo ještě přihlásí.

Svědčí to jenom o naší prachbídné pivní kultuře, když u nás není možné přesvědčit pivaře o tom, že i když by pivo ve skle bylo dražší, tak prostě do plastu nepatří! Pro někoho, kdo se považuje za vyznavače dobrého piva, by zkrátka plast měl být absolutně nepřijatelný, zrovna tak jako člověk, který rozumí vínu (nebo si na to alespoň hraje), by také nepil víno nikdy z krabice či plastu a navíc žádný výrobce by nikdy dobré víno do takového obalu nedal. Zkrátka Češi nejsou již dávno žádný pivně vyspělý národ, ale pouze chlemtači. A proto s námi Heinekeni a podobní zametou tak snadno jako se Slováky a takové Bavorsko pro nás bude navždy nedostižný sen.
Stránky : 1 2 >>
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT