Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Řevnický pivní festival nabídne prohlídku nového místního pivovaru
9. 5. 2019

Účastníci čtvrtého ročníku Pivního festivalu Řevnice, který se koná 25. května od 11 hodin na náměstí v Řevnicích, si budou moci prohlédnout zbrusu nový místní pivovar, umístěný v budově starého nádraží. Pivo zatím zraje, v době konání festivalu bude mít ležák čtyři týdny, takže na konzumaci bude příliš brzy - nikoli však na ochutnávku z tanku!

V rámci festivalu se představí celkem 25 pivovarů - Bad Flash, Cobolis, Crazy Clown, Čestmír, Dědkův mlýn, Hostivar, Hostomice, Chříč, Kytín, Lochkov, Loužek, Máša, Matuška, Písecký hradební, Počernice, Potmehúd, Radniční minipivovar Jihlava, Řeporyje, Strašák, Trilobit, Vilém, Všerad, Zbraslavská koza, Zichovec a právě zmíněné Řevnice. Ty se zúčastní už potřetí s pivem uvařeným v plzeňské Beer Factory.

“Budeme mít stánek na náměstí, od kterého budou v pravidelných intervalech vyrážet skupiny na prohlídku pivovaru,” říká Marek Adam, provozní restaurace a pivnice. “Prohlídku povede náš sládek Roman Řezáč a největším lákadlem by měla být ochutnávka zrajícího piva přímo z tanku.”

Řevnický podnikatel Petr Kozák, který pivovar provozuje, otevře po dobu festivalu rovněž restauraci Corso na náměstí, přilehlý bar Otakar i nedaleký podnik Kůlna, který má zahrádku hned vedle pivovaru. Na své si přijdou také sběratelé pivních suvenýrů – Kůlna a Otakar nabídnou originální pivní tácky.

Na festival dorazí rovněž mobilní pivotéka Čerstvé pivo, nebude chybět občerstvení z černošické restaurace Boleta a od místních řezníků. Novinkou pro letošek je účast společnosti Utukutu, která z přírodních materiálů vyrábí hračky a atrakce pro děti. Festival také letos poprvé nabídne originální třetinkové pivní sklenice s novým festivalovým logem. Po většinu dne bude na náměstí hrát živá hudba: pořadatelé přichystali na odpoledne otevřenou jam session, v podvečer a večer pak zahrají kapely Los Fotros a Vepřové panenky.

Tisková zpráva organizátora

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT