Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Kynšperský pivovar se pochlubí novými etiketami a růžovým pivem pro zamilované
28. 1. 2015

Svoji sbírku si budou moci brzy obohatit sběratelé pivních etiket. Kynšperský pivovar totiž začne od února zdobit pivní lahve zcela novými vinětami. A jak návrhy prozrazují, nálepky budou vskutku zajímavé. Dominantním motivem bude zajíc, jako historický odkaz na šlechtickou rodinu Haasů, která vlastnila pivovar v letech 1840 až 1945.

Jelikož se jedná o zajíce se vznešeným původem, objeví se na každém štítku v jiném hávu. Někdy jako urozený panovník v dlouhém kabátě, jindy jako vážený šlechtic v drahých šatech. Jistou dávku tajemna pak v sobě skrývá zajíc zahalený v kápi. Jedno mají ale všichni společné, lásku k pivu, které třímají v tlapách. Různobarevné etikety s vyobrazením starého pivovaru a nápaditým motivem zajíce mají odkazovat na tradici vaření piva v Kynšperku nad Ohří a zároveň jednoduše rozlišit, o jaký druh piva se jedná.   

To však není jediná novinka, kterou na únor Kynšperský pivovar připravuje. U příležitosti dne svatého Valentýna - svátku zamilovaných, představí sládek speciální Valentýnské pivo. 

„Od ostatních našich piv se bude odlišovat nejen chutí, ale i barvou. A jelikož je určené pro zamilované, dostane růžový nádech. Jsem přesvědčený, že pivaři budou hodně překvapeni,“ usmál se ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil.  

Pivní novinka bude k dostání v šampusových lahvích a na Valentýna 14. února se bude také čepovat v kynšperské restauraci Šenkovna U Zajíce. „Tento pivní speciál jsme zkušebně navařili v padesátilitrové varničce, což je náš takový pokusný králík. Pevně doufám, lidem naše limitovaná pivní várka zachutná a udělá radost zamilovaným,“ prohlásil nadšeně Vomočil. 

Kynšperský pivovar má za sebou řadu úspěšných pivních specialit. Loni to byl například třikrát chmelený tmavý ležák Černá milenka nebo dva pivní speciály připravené podle historické receptury  - medové pro dámy a zvlášť hořké pro pány. „Uvažujeme, že nějaké sváteční pivčo v omezeném množství navaříme i na Velikonoce. Před rokem jsme lidem nabídli velikonoční jedenáctku se zeleným chmelem a podle reakcí konzumentů jsme se trefili i do jejich chuti,“ připomenul ředitel Kynšperského pivovaru. Současně podotkl, že dobré pivečko ke svátkům vždy patřilo. Přátelé a rodiny se scházejí, dopřávají si dobré jídlo a k tomu popíjejí své oblíbené pivo.   

Tisková zpráva pivovaru

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT