Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Nenechte si ujít narozeninovou oslavu 140 let Holby
21. 8. 2014

Letošní 11. Pivovarské slavnosti Holba budou velkolepou narozeninovou párty. Oslavy letos začnou už ve čtvrtek 4. září večerním letním kinem. Prostřednictvím plátna do pivovaru zavítá Táňa Vilhelmová, coby fortelná výčepní z Krobotova filmu Díra u Hanušovic. Holba tentokrát naservíruje nejen skvělé pivo, ale i kulturní zážitek. Pro diváky je připraveno promítání filmu přímo na nádvoří pivovaru s kapacitou 200 míst k sezení.

V pátek otevře pivovar brány už od 15 hodin všem, kteří se chtějí podívat do výroby nebo posedět s pivovarmíky. Stylovou hudební kulisu na pivovarském nádvoří vytvoří rockový Omicron i pohodový jazz Stanley´s Dixies Street Bandu. Večer si tady s návštěvníky připije a zahraje Ivan Mládek a jeho Banjo Band. Pátek bude ve znamení pohodového posezení a přátelských setkání u dobrého piva s možností navštívit výrobu.

Narozeninové oslavy vyvrcholí 6. září. Sobotní oslavy oficiálně zahájí naražení soudku spojené s přípitkem Výročním speciálem 140. Hned poté hlavní scénu obsadí oblíbené kapely, tanečníci i Ruda z Ostravy a program vygraduje večerním vystoupením Monkey Business. Zábava je rozdělená do tří scén v areálu pivovaru. Nejvíce to bude vřít na hlavní stage, naopak nejklidněji bude u Pivovarského muzea. Pikniková louka u pivovaru ožije řadou atrakcí a dětským program, později tady zahraje Bludověnka a Zábřežský cimbál. Areál pivovaru se v sobotu otevře od 12 hodin a hned půl hodiny poté začne program. Slavnostní zahájení, spojené s naražením soudku s Výročním speciálem 140 pak proběhne v 15.45 hodin. Slavnosti ukončí 23.15 slavnostní ohňostroj. Pro návštěvníky oslav je zajištěna mimořádná vlaková doprava ve směrech Šumperk, Jeseník i Zábřeh na Moravě.

Na 11. Pivovarských slavnostech Holba se bude připíjet jedenácti různými pivy, vystoupí šestnáct kapel a ryzí pivo z hor, od desítek po speciály, poteče z 51 výčepních píp. Pro ty, kdo to rádi lehké, bude na čepu novinka Holba Horské byliny i Holba Free.

Narozeninová oslava si zaslouží narozeninové pivo.

Bude jím Holba Výroční speciál 140, která je dárkem všem příznivcům značky. Jde o silnou čtrnáctku zlaté barvy se smetanovou pěnou. „Určitě zaujme svou plnou chlebnatou chutí, výrazným chmelovým aroma a vyšší, přitom lahodnou hořkostí,“ vyjadřuje sládek Luděk Reichl a prozrazuje další zajímavosti. Výroční Speciál obsahuje 5 druhů sladů, které ovlivňují nejen jeho chuť, ale i barvu. Všechny jsou z moravských ječmenů, proslulých kvalitou a domácí produkce je také použitá odrůda věhlasného chmele Žateckého poloraného červeňáku. Výroba speciálu trvala přesně 100 dní a v pivovaru ho začnou stáčet těsně před slavnostmi.

 

Pivovarské slavnosti patří k nejoblíbenějším akcím v regionu a jejich návštěvnost každoročně šplhá k 10 tisícům lidí. Vstupenky je možné zakoupit za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci.

Jednodenní sobotní vstupenka stojí v předprodeji 100 Kč, dvoudenní 160 Kč.

Letní kino je za 30 Kč, páteční program za 60 Kč.

Letní kino 4.9. začíná ve 20.00

Program v pátek 5.9. od 16.00 do 21.30.

Program v sobotu 6.9. od 12.30 do 23.15

www.holba.cz

Tisková zpráva pivovaru

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT